torsdag 21. juli 2011

Digital art - "A family"

I dag fikk jeg prøve meg på noe nytt; male med appen Inspire Pro på en venns iPad. Til å være første gang jeg gjør noe slikt, er jeg veldig fornøyd faktisk :)

Som dere kanskje har fått med dere, er nordlys Linnea Aurora sitt symbol, så det var der jeg hentet inspirasjonen min ifra.

Hva syns dere? Hva ser dere når dere ser på dette bildet?

"A family"

Klikk på bildet for å se større.


2 kommentarer:

  1. Jeg ser flere ting: Nordlyset (Aurora Borealis) som lyser sterkt og levende, en antydning av et kors og så at nordlyset deler seg i 2. Nordlyset kan også være pulskurven på slike monitorer som overvåker hjertefrekvens, og i lys av det tolker jeg bildet som et sterkt uttrykk for hvordan du og Linnea Aurora ble skilt fra hverandre da livspulsen hennes forsvant, samtidig som lyset hennes fortsatt skinner.

    SvarSlett
  2. Ja, det glemte jeg forresten å skrive:

    I det deres livslinjer ble skilt gikk hennes "til himmels" (jeg tolker det som til Gud), mens din gikk bratt nedover, som om livsgnisten ble kraftig svekket.

    Det jeg nå skal si er ikke konstruktiv kritikk til det jeg ser, men et ønske fra meg, for deg: Jeg håper du snart kjenner at selv om din livsglede er sterk og pulserende, kanskje den til og med ikke oppleves som så sterkt knyttet til Linnea Aurora med årene, så er hun ikke mindre verd og mindre integrert i ditt liv, selv ikk om du ikke tenker på henne hver dag, hver uke, hver måned, hvert år. Jeg har selv mistet og kjenner nå glede over minnene, ikke bare sorg, og det at jeg kan gå månedsvis uten å tenke på det ser jeg på som en slags normalisering av livet mitt. Sorg er normalt, i nesten alle variasjoner, både i fht hvordan den uttrykkes, hvor sterk den oppleves og hvor lenge vi kjenner den. Det er kun når sorgen blir så intens over tid at vi ikke evner å leve videre det er "noe galt".

    Så igjen: Jeg håper din livspuls kan slå sterkt og uavhengig av din elskede datters og at du kan kjenne at det også er en måte å respektere og ære hennes minne på. Det dere har sammen kan ingen ta fra dere :-)

    SvarSlett