onsdag 13. juli 2011

1. Prosjekt: Den usynlige hånd / The Invisible Hand-project

ADVARSEL: Idoeologisk sensitivt innhold i henhold til den kristne ideologi.

WARNING: Ideologically sensitive content in accordance with the Christian ideology.
 

Jeg har til hensikt å endre min uttrykksmåte framover - det vil altså komme en del følelsesladede malerier her på bloggen, da dette gir meg noe mer enn det å lage dekorasjonsbilder. Men for all del, dere må gjerne bestille dekorasjonsbilder fortsatt! :)


I intend to change my way of expression - therefore some emotionally charged paintings are coming up here in the blog, as this gives me something more than to create decorative images. But by all means, you are welcome to order decorative paintings still! :)DEN USYNLIGE HÅND / THE INVISIBLE HAND

Ser dere hva dette skal forestille? / Does anyone see what this painting is supposed to look like?

Var litt usikker på om jeg fikk det ordentlig fram. Dette er det første maleriet i en serie på 3 - kommer altså flere senere, når jeg føler meg klar til å legge dem ut. "Den usynlige hånd" - maleri 1. (English will follow.)

Temaet i serien, er en vrede mot Gud når man ikke kan være sint på noen andre.

Legger ved 2 bilder av dette maleriet, det første gjengir fargene best, mens det andre er litt klarere:


Jeg trenger noen råd, vet ikke om jeg er fornøyd med maleriet? Hva synes dere? Får jeg gitt uttrykk for det jeg ønsker?

Jeg tenker å ramme inn hele serien når den er ferdig. På tips fra Susi (sjekk hennes kunstblogg her, hun er rå!), vurderer jeg ei sort ramme med utskjæringer, jeg tenker at det gjerne skal se litt kristent ut.
Noen tips til hvor jeg kan få tak i slike rammer, både til maleplater og lerret på 1,5 cm i dybden? Det største maleriet er 60 x 80 cm stort.

Ønsker virkelig tilbakemelding på dette! :)
This is one of the paintings in a series of 3. "The Invisible Hand" - painting nr. 1.
The first picture, gives the right impression of the colours, and the motive is clearer in the second! :)


I need some advises - I don't know if I am pleased with this painting? The topic of the series is an anger with God when you can not be mad at someone else.


I intend to frame my paintings.
On advise from Susi (check out her paintingskills here, she's awesome!), I am thinking to buy black carved wooden frames for the paintings, it should be something Christian about the frames. Some tips on how I can get hold of such frames both to paint plates, and the canvas of 1.5 cm in depth? The largest painting is 60 x 80 cm wide.


Really want critics on this!


12 kommentarer:

 1. Jeg ser voldsomme og sterke følelser uttrykt gjennom kraftige symboler. For meg ser det ut som om korset/sverdet penetrerer hjertet (som like gjerne kan være en livmor slik det er skildret) og jeg sitter med en opplevelse av voldsomt sterke krefter i sving; mange symboler på liv (kors, hjerte, livmor) blir ødelagt av et korssverd. Det er mye blod...som både er et symbol på liv og død. I sum sitter jeg like vel igjen med en tro på et liv ikke bare gjennom men også etter smerten. Hvorfor? Fordi korset for meg symboliserer både skaperkraft, død, oppstandelse og evig liv.

  Et sterkt bilde :-)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for konstruktiv kommentar, det varmer veldig, og jeg tar til med det skriver! :)

  SvarSlett
 3. Kor utruli fint Connie at du la ut dette bildet, du vet æ heie på det :D bildet e ferdi hvis du føle dæ ferdi me "følelsen", at du har fådd malt ned det du ville si. Men det må ikje komme på de første du male, det kan komme etterhvert. Akkurat nu har du så mye åkomme me, at det virke som det ikje e ferdig, fordi du har mere å male ut. Mal mere :) maaaasse mer!
  Æ huske en av mine første veldi uttrykksfulle maleri, det va åsså sånn, følte ikje det va ferdi, men så fortsatte æ på neste...og neste ..og neste :)

  SvarSlett
 4. Konstruktiv kritikk: Æ føle det mangle ei malt innramming , mørkere sjatering fra kantene og inn mot midten, for å fremheve hovedbudskapet ditt (korset etc) ,men det kommer til å gjøre sæ med å innramme det.
  Dem har MASSE å velge mellom på e-bay!!!! billig e det åsså! Søk Gothic frames :)

  SvarSlett
 5. Tusen takk, Susi, for gode råd, kritikk og tips! Jeg hadde liksom ikke lyst til å male innrammingen på bildet, syns liksom det blir for mye svart tett i tett. Har en slags plan for innrammingen, men du får se når den tid kommer :)
  Vel, da skal jeg google gothic frames! :)

  SvarSlett
 6. Og forresten så føler jeg meg ikke ferdig med følelsen.. Har det samme problemet med det andre bildet som du så. Føler ikke at noen av disse bildene er groteske nok, på en måte.. Venter bare på inspirasjon til å male videre. Da jeg malte disse bildene, våknet jeg med bildet i hodet en dag, og skisset det ned slik at jeg ikke skulle glemme det. Det største bildet begynte jeg å male kl. 8 om morgenen selv om jeg var aldri så trøtt, var redd jeg skulle miste piffen og glemme motivet.

  SvarSlett
 7. Jeg har tenkt litt mer på bildet og har landa på at for meg er bildet kanskje vel så sterkt uten ramme. Hvorfor? Jo, fordi Guds usynlige hånd ikke er begrenset av noen fysiske rammer. Jeg tenker derfor at bildet vil gjøre seg like godt uten ramme som med, dersom dette er et poeng du ønsker å understreke :-)

  ps: rammefabrikker selger rammer, se feks Greens og Lundeby.

  SvarSlett
 8. Saken er at dette er malt på en maleplate da jeg var på en kunstworkshop, måtte jo male på det de hadde der. Jeg liker egentlig canvas bedre, for de har dybde. Og henge en maleplate rett på en vegg uten ramme rundt, synes jeg blir rart. For flatt, liksom. Jeg tenker også at når Guds usynlige hånd kan stjele hva som helst, burde den lett kunne trenge seg gjennom en ramme av tre.

  Tusen takk for tips! Skal sjekke det ut.

  SvarSlett
 9. :-) håper du finner noe som passer og får frem det DU ønske ri bildet, for det er du som har et aktivt budskap, vi andre tolker ut fra våre erfaringe rog følelser. Og jeg skjønne rgodt at en plate blir "puslete" for et slikt mektig bilde! Gleder meg til å se mere her inne :-)

  SvarSlett
 10. Det er klart at man gjør! Tusen takk skal du ha for ditt engasjement, det setter jeg stor pris på! :)
  Jeg har en plan for hva jeg skal gjøre mer med bildet når jeg rammer det inn, kanskje jeg får budskapet mitt bedre fram da. Dere får se når det er gjennomført :)

  SvarSlett
 11. Takk for hyggelig tilbakemelding Den setter jeg pris på :-)

  SvarSlett